Філадельфійська декларація — історичний внесок у світові стандарти праці


Філадельфійська декларація — історичний внесок у світові стандарти праці

Вісімдесят років тому (10 травня 1944 року) на засіданні Міжнародної конференції праці у Філадельфії було одноголосно прийнято Філадельфійську декларацію. Цей документ став історичним внеском у соціальний мандат МОП та відіграв ключову роль у формуванні сучасних принципів та стандартів праці.

У період, коли світ наближався до кінця Другої світової війни, Філадельфійська декларація артикулювала прагнення до кращого майбутнього, підтверджуючи, що права людини повинні бути в центрі всієї національної та міжнародної політики.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Статут декларації включав такі важливі аспекти, як право кожної людини на здорові та гідні умови праці, справедливу заробітну плату, а також на освіту та соціальний захист.

Сьогодні, через вісім десятиліть, Філадельфійська декларація продовжує надихати глобальну спільноту та є нагадуванням про те, що праця не є товаром — вона є фундаментом для гідності та незалежності кожної людини.

Джерело: Управління Держпраці

Посібник «Організація охорони праці від А до Я Покроковий алгоритм дій, підводні камені, рекомендації експерта»

Матеріали до теми


Ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною
Найближчі півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. У Держенергонагляді спрогнозували коли зменшаться відключення світла. Пом’якшення графіків відключень очікується ...
Про застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів: роз’яснення МОЗ
ЗАПИТАННЯ Чи передбачено штрафи для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів з огляду на чинні санітарно-гігієнічні ...