Фактично кожні чотири дні в Україні б’ють журналістів — професія для хоробрих - Охорона праці і пожежна безпека

Фактично кожні чотири дні в Україні б’ють журналістів — професія для хоробрих


Фактично кожні чотири дні в Україні б’ють журналістів — професія для хоробрих

В Україні у липні зафіксовано вісім випадків фізичної агресії щодо журналістів.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Національної спілки журнілстів України.

“Напади сталися у Києві та області, на Дніпропетровщині, Чернігівщині, у курортних Одесі та Херсоні. Про побиття чоловіка працівниками СБУ заявляє також дружина турецького журналіста Юсуфа Інана, якого силоміць депортували з Миколаєва до Туреччини. Також зафіксовано 2 випадки пошкодження редакційного майна — у Дніпропетровській області підпалили редакцію газети «Событие», а у Сумській області згорів автомобіль журналіста-розслідувача”, — йдеться в повідомленні.

Загалом, як підкреслили в НСЖУ, відповідно до моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», який вони проводять спільно з партнерськими організаціями, за 7 місяців 2018 року трапилось 53 інциденти із застосуванням сили до журналістів.

“Фактично кожні чотири дні в Україні б’ють журналістів. Маємо 53 інциденти з початку року у Києві та регіонах при відсутності прецедентів належного покарання за атаки на журналістів. І що характерно, в окремих нападах ми звинувачуємо самих силовиків. Тому рівень тривоги у журналістських колах щодо фізичної безпеки є надзвичайним”, – заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як повідомлялося, «Індекс фізичної безпеки журналістів» — це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії щодо журналістів і медіа України. Індекс фізичної безпеки журналістів України укладається НСЖУ спільно з партнерами: ГО «Інформаційна безпека», ГО «Платформа прав людини», Академією української преси та Інститутом розвитку регіональної преси.

Джерело: Укрінформ

Матеріали до теми


Вимоги безпеки під час первинної переробки деревини
1. Для безпечного здійснення технологічних процесів первинної переробки деревини повинні забезпечуватись послідовність та узгодженість роботи устаткування, завантаженість устаткування в межах його ...
Вимоги безпеки для кондитерського виробництва
Вимоги безпеки під час просіювання й подрібнення сировини та напівфабрикатів кондитерського виробництва: – устаткування силосно-просiювального вiддiлення, крiм загального пускового пристрою, ...