Енергосистема України працює в режимі балансування


Енергосистема України працює в режимі балансування

На сьогодні енергосистема України працює в режимі балансування. Про це зазначив т. в. о. голови Держенергонагляду Анатолій Замулко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він наголосив, що масштабні ворожі обстріли енергетичної інфраструктури України – основний чинник збільшення кількості аварійних відключень в енергосистемі.

Внаслідок останніх ракетно-дронових атак ворога енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень, зокрема у Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Миколаївській, Запорізькій та Сумській областях.

Читайте також: Безпека праці під час аварійного відключення світла

Через це енергетики змушені, окрім погодинних графіків відключень електроенергії, застосовувати й аварійні обмеження для того, щоб збалансувати енергосистему.

«Оператору системи передачі НЕК «Укренерго» інколи доводиться вводити аварійні вимкнення для забезпечення балансу і стабільності всієї енергосистеми. Це не є чимось винятковим, — це звичайний стандартний процес вирішення технічних питань, необхідний для збереження нашої енергетичної системи», – наголосив Анатолій Замулко.

За його словами, також є певні сподівання на зменшення застосування аварійних вимкнень після спадання спеки. «Повернення до погодинних графіків відключень електроенергії та зменшення їх обсягів прогнозуємо після зниження температурних режимів», – зазначив керівник відомства.

Читайте також: Пожежний вихід у нежитлових і житлових будівлях

Він зауважив, що енергетики цілодобово працюють над тим, щоб зменшити кількість аварійних відключень. Держенергонагляд теж активно долучається до процесу стабілізації ситуації.

Джерело: Державна інспекція енергетичного нагляду України

Охорона праці і пожежна безпека. Друкований журнал. Передплата – 2025

Матеріали до теми


Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...
На Одещині є ризик забруднення водойм через повені у сусідніх країнах
Через несприятливі погодні умови, що спостерігаються у Молдові, Румунії, Польщі та Чехії, існує загроза забруднення поверхневих водойм. Це стосується річок ...
Право працівника не працювати під час повітряної тривоги
Ракетні обстріли та пов’язані з ними повітряні тривоги стали невід’ємною частиною життя українців уже понад два з половиною роки. Люди ...