Чернігівщина: на порядку денному безпечна експлуатація систем газопостачання зерносушарок


Чернігівщина: на порядку денному безпечна експлуатація систем газопостачання зерносушарок

У зв’язку з початком сезону сушіння зерна на Прилуччині, головні державні інспектори відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області провели технічну консультацію на робочому місці для посадових осіб та працівників сільськогосподарського підприємства, яке займається експлуатацією систем газопостачання зерносушарок.

Учасники розглянули питання безпечної експлуатації систем газопостачання природним газом зерносушарок відповідно до вимог «Правил безпеки систем газопостачання» (НПАОП 0.00-1.76-15). Обговорили види технічного обслуговування газопроводів та газовикористовуючого обладнання, а також періодичність, з якою проводяться такі роботи.

Читайте також: Розроблення інструкцій з охорони праці — ключовий фактор безпеки на робочому місці

Посадовці надали учасникам роз’яснення основних прав і обов’язків осіб, відповідальних за безпечну експлуатацію газового господарства підприємства.

Проаналізували можливі аварійні ситуації, які можуть виникнути під час експлуатації систем газопостачання, опрацювали дії обслуговуючого персоналу згідно з ПЛАС. Також були розглянуті особливості оформлення документів дозвільного характеру (дозволів, декларацій) на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки у період дії воєнного стану.

Читайте також: Інспектори наголошують на безпечній експлуатації автотранспортних засобів

Також наголошувалося на необхідності запобігання нещасних випадків та боротьбі з прихованими нещасними випадками на підприємстві.

Читайте також: Вимоги безпеки під час вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою залізничних кранів

Джерело: Управління Держпраці


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Вимоги безпеки під час підготовки до опалювального сезону в навчальних закладах
Для попередження виробничого травматизму під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, слід дотримуватися певних правил. Насамперед слід керуватися основними ...
Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка
Від редакції «Охорона праці і пожежна безпека»: Токсичні речовини можуть потрапити в організм постраждалих через: 1) шлунково-кишковий тракт: при вживанні їжі ...
Порядок дій в разі настання аварійної ситуації: тренінг від Держпраці
Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели тренінг для представників аварійної та диспетчерської служби одного із підприємств Хмельниччини. Під час заходу ...
Дискусійні питання щодо проведення інструктажів з питань охорони праці
Порядок проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці визначає «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з ...