Держенергонагляд контролює вчасне та належне виконання робіт з розчищення трас


Держенергонагляд контролює вчасне та належне виконання робіт з розчищення трас

Держенергонагляд продовжує оцінювати виконання операторами системи розподілу (ОСР) робіт з розчищення трас повітряних ліній електропередачі 0,4-110 (150) кВ (ПЛ) та приведення їх технічного стану у відповідність до вимог норм та правил у галузі електроенергетики.

Зокрема, представники територіальних органів відомства здійснили моніторинг повноти та якості планових робіт з розчищення трас ПЛ, виконаних 26 ОСР у II кварталі 2024 року.

Роботи з розчищення трас ПЛ здійснюються щороку за планом-графіком, погодженим Держенергонаглядом та затвердженим Міненерго.

 

Раніше писали: Моніторинг надійності роботи енергетичних господарств соціально важливих об’єктів

Так, у зазначеному періоді ОСР було заплановано розчистити 10 600 км ПЛ всіх класів напруги. Із запланованих обсягів розчищено понад 95 %.

Крім того, ОСР додатково розчистили:

  • понад 21 км – на вимогу Держенергонагляду за результатами розгляду звернень споживачів;
  • майже 250 км – для усунення аварійних осередків, що виникли через несприятливі погодні умови;
  • понад 2 000 км – за результатами позапланових оглядів ПЛ та після спрацювання захисної автоматики.

Під час виїздів на місця фахівці Держенергонагляду вибірково оглянули близько 1 121 км ПЛ всіх класів напруги та зафіксували 1 315 зауважень щодо питань дотримання вимог норм та правил у галузі електроенергетики.

 

Читайте також: Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу

За результатами моніторингу ОСР надано рекомендації щодо приведення технічного стану електричних мереж у відповідність до вимог норм та правил у галузі електроенергетики у визначені строки. Стан виконання рекомендацій на контролі Держенергонагляду.

Зазначимо, що утримання трас ПЛ у належному технічному стані дозволяє зменшити час і витрати на обслуговування та ремонт, пришвидшує відновлення постачання електроенергії у разі аварій. Розчищення трас ПЛ є важливим та необхідним превентивним заходом, який дає змогу забезпечити стабільну роботу електромереж та запобігти виникненню аварійних ситуацій.

Держенергонагляд контролює вчасне та належне виконання робіт з розчищення трас - Фото 1

Читайте також: Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку

Джерело: Державна інспекція енергетичного нагляду України

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Продавцям ручного електроінструмента: поради від Держпраці
Інспектори відділу ринкового нагляду Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці акцентують увагу на тому, що відповідальність продавців ручного електроінструмента не закінчується лише ...
Чи здійснюють органи Держпраці перевірки з питань додержання законодавства про працю під час війни?
У період дії воєнного стану Державна служба України з питань праці та її територіальні органи можуть здійснювати заходи державного нагляду ...
Моніторинг надійності роботи енергетичних господарств соціально важливих об’єктів
Держенергонагляд, на виконання доручення Міністерства енергетики України, тримає на контролі процес підготовки систем енергопостачання соціально важливих об’єктів, які забезпечують життєдіяльність ...