Вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, зокрема, вимоги технічних регламентів і в період дії воєнного стану є чинними. Їх необхідно дотримуватися задля мінімізації загроз суспільним інтересам від споживання нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці.
Законодавство України про ринковий нагляд поширюється на всіх суб’єктів господарювання, задіяних у постачанні продукції споживачу (користувачу): від виробника до кінцевого розповсюджувача по всьому ланцюгу.
Читайте також: Штрафні санкції за неналежне зберігання нехарчової продукції
Органи державного ринкового нагляду перевіряють виключно характеристики продукції та, за необхідності, умови її зберігання. Всі суб’єкти господарювання зобов’язані вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію. Доказом безпечності є її відповідність технічним регламентам і національним стандартам, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами.
Фахівці Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці консультуватимуть суб’єктів господарювання з питань державного ринкового нагляду і в нинішньому році.
Читайте також: Обов’язки розповсюджувачів нехарчової продукції
Джерело: Управління Держпраці