Чому важливо проводити навчання персоналу з домедичної допомоги


Чому важливо проводити навчання персоналу з домедичної допомоги

Навчання персоналу з надання першої долікарської допомоги є критично важливим для забезпечення безпеки на підприємствах, особливо тих, що займаються виробництвом і роботою з верстатами, механізмами та робочим транспортом. Відпрацювання цих навичок допомагає швидко реагувати на нещасні випадки і може врятувати життя до прибуття медичних працівників. Належна підготовка персоналу до таких ситуацій знижує ризики важких наслідків і сприяє підтримці безпечних умов праці.

Яким має бути порядок надання домедичної допомоги — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Упродовж останніх років статистика смертельних нещасних випадків на виробництві в Україні дещо зменшується, але все ще залишається значною. Наприклад, у 2022 році загинуло 645 осіб, що на 37 менше, ніж попереднього року. Водночас ці цифри можуть бути заниженими через те, що деякі підприємства не фіксують усі випадки виробничих травм, а надають працівникам відгули чи відпустки замість офіційного оформлення травми. За оцінками, найвищий рівень виробничого травматизму спостерігається у промислово розвинених регіонах, таких як Дніпропетровська та Донецька області.

Таким чином, регулярні тренінги та підвищення обізнаності персоналу щодо правил безпеки і першої допомоги мають стати невід’ємною частиною культури безпеки на кожному підприємстві.

За матеріалами Радіо Свобода і Порталу відкритих даних

Отруєння на виробництві й у побуті: перша домедична допомога — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Корпоративні тренінги з домедичної допомоги

Матеріали до теми


Інспекторів праці у Львові навчали надавати першу домедичну допомогу
Навчання першій домедичній допомозі — це необхідне та важливе уміння, яке може врятувати життя. Колектив Західного міжрегіонального управління Державної служби ...
Види отруєнь та їхня специфіка. Надаємо домедичну допомогу правильно
Якими є види отруєнь, їхні причини та симптоми Ключові особливості надання домедичної допомоги постраждалим при отруєннях різного характеру Як уберегтися ...