Основні вимоги організації безпечної праці при годівлі великої рогатої худоби
До основних вимог безпеки належать такі:
– до обслуговування ВРХ допускають спеціально навчених працівників, яким виповнилося 18 років та які за станом здоров’я можуть виконувати такі роботи;
– під час догляду за тваринами, виконання різних робіт поблизу них треба бути обережним;
Читайте також: Безпека праці у сфері будівництва
– небезпечні місця та зони на фермах (комплексах) необхідно позначати попереджувальними знаками. Знаки безпеки повинні бути розміщені на видному місці;
– над стійлами агресивних тварин слід вивішувати попереджувальні знаки відповідно до пояснювального напису типу “Обережно! Корова б’ється” тощо;
– поводження з тваринами має бути спокійним, упевненим, але не грубим;
– перед випасанням ВРХ пасовища повинні бути попередньо обстежені, очищені від сторонніх предметів;
– ями, котловани, промоїни, яри та інші природні та штучні перешкоди повинні бути засипані або огороджені;
Читайте також: Безпека праці в харчовій промисловості
– під час завантаження сипучих кормів працівникам не дозволяється знаходитися в кузові транспортного засобу;
– працівники, які мають незначні рани, садна, захворювання шкіри допускаються до роботи лише з дозволу медичними працівниками та за умови виконання ними необхідних захисних заходів.
Вимоги до працівників підприємства
Крім цього керівники структурних підрозділів та працівники підприємства повинні дотримуватися вимог безпеки й захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання, мають проводити всі організаційні заходи із забезпечення умов праці (навчання, інструктажів, медогляд) та здійснювати належний контроль за дотриманням вимог безпеки.
Читайте також: Безпека праці на автомобільному транспорті
Джерело: Управління Держпраці