Безпечне перевезення школярів


Безпечне перевезення школярів

Перевозити дітей автомобільним транспортом дозволяється особам у віці 20 років і старше, керуючись інструкцією з охорони праці при перевезенні вихованців автомобільним транспортом.

Водії мають пройти інструктаж з охорони праці, медогляд, мати посвідчення водія 1 або 2 класу, категорії Д, Е та безперервний стаж роботи водія не менше трьох років.

Перевезення школярів дозволяється виключно за письмовим наказом керівника навчального закладу, наказ доводиться до відповідальних за перевезення під підпис.

Адміністрація навчального закладу, не пізніше ніж за три дні до виїзду, письмово повідомляє органи поліції про перевезення дітей.

Під час перевезення автобусом, дітей необхідно супроводжувати двом працівникам навчального закладу, на яких покладено відповідальність за життя і здоров’я дітей.

Батьки дітей не є супроводжуючими, на них не може бути покладена відповідальність за безпеку при перевезенні.

Автобус, призначений для перевезення вихованців, повинен мати попереджувальний знак «Діти», а також вогнегасник та медичну аптечку.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Безпека та охорона праці під час експлуатації техніки на будівельних підприємствах
Відповідальність за дотримання вимог безпеки під час експлуатації машин, електро- та пневмоінструменту, а також технологічного оснащення покладається: за технічний стан ...
Перевірено дотримання вимог з охорони праці перед експлуатацією бурової установки
Начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці взяв участь у роботі комісії щодо готовності введення в експлуатацію змонтованої бурової установки для буріння ...
Охорона праці під час випробування двигунів, паливних насосів та інших агрегатів сільськогосподарської техніки
Під час технічної консультації на робочих місцях сільськогосподарського підприємства Запорізького району посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління ...