4 способи посилити показники з безпеки праці


4 способи посилити показники з безпеки праці
  1. Цифровий збір даних про стан здоров’я, робочі рухи, фізичне навантаження працівників за допомогою персональних переносних пристроїв.
     
  2. Реалізація на підприємстві смарт-навчання з питань безпеки праці, коли працівник сам вирішує, що саме йому потрібно і в який час для нього це буде зручно, забезпечуючи при цьому накопичення необхідного обсягу знань, який формується із стратегічних задач компанії.
     
  3. Застосування проактивної системи реагування на небезпеку, коли завчасно проводяться превентивні дії на основі цифрового збору даних про стан виробничого обладнання, середовища, працівників, які дозволяють завчасно виявити загрози.
     
  4. Запровадження індивідуального підходу до виконання виробничих завдань: наприклад принцип TILE, коли для виконання тих чи інших завдань, враховуються фізичні, психічні можливості людини; на першому етапі запроваджується розробка інструкцій з урахуванням рівня підготовки, розвитку, здібностей виконавця.

Джерело: Кафедра охорони праці та цивільної безпеки

Матеріали до теми


Вимоги до суб’єктів господарювання, які виконують експертизу стану ОП. Повний огляд нововведення
На яких саме суб’єктів господарювання поширюються нові вимоги Обов’язки, яких зобов’язані дотримуватись експертні організації Які нормативно-правові акти втратили чинність через ...
Про виплату потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві
Коли призначається виплата у разі нещасного випадку Щомісячна страхова виплата призначається потерпілому з дня встановлення МСЕК ступеня втрати професійної працездатності ...