Що вміти і які дії повинен виконувати працівник, який користується електропобутовими приладами


Що вміти і які дії повинен виконувати працівник, який користується електропобутовими приладами

ЗАПИТАННЯ

Кого на підприємстві допускають до користування електропобутовими приладами? За яких несправностей використання електропобутового приладу забороняється? Що вміти і які дії повинен виконувати працівник, що користується такими приладами?

 

ВІДПОВІДЬ

На підприємстві до користування електропобутовими приладами (мікрохвильова піч, електрочайник, холодильник тощо) допускаються особи, які пройшли:

  • вступний інструктаж з охорони праці;
  • інструктаж з охорони праці на робочому місці;
  • інструктаж з пожежної безпеки.

Результати інструктажу заносяться до «Журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці».

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити: 0 (800) 219-977

Забороняється!

Використання електропобутового приладу у випадку виникнення хоча б однієї із зазначених несправностей:

  • поява диму, іскріння або специфічного запаху ізоляції, що горить;
  • порушення цілісності корпусу приладу;
  • пошкодження:

– проводу (кабелю) електроживлення;

– розетки, до якої під’єднано прилад;

– пускових органів електроприладу.

 

Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Замовити: 0 (800) 219-977

Працівник, який користується електропобутовими приладами, повинен:

  • пам’ятати про особисту відповідальність за виконання правил охорони праці;
  • вміти:

– користуватись первинними засобами пожежогасіння;
– надавати домедичну допомогу (див. Додаток 1. Інструкція з ОП при користуванні електропобутовими приладами)

Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: (067) 317-58-86 

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері

  • зразки документів
  • моніторинг законодавства
  • роз’яснення
  • відповіді на запитання
  • досвід провідних компаній

Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Розвиток біометану має стратегічне значення для нової моделі ринку природного газу
У Києві відбувся «Перший український форум біометану», до учасників якого з промовами, зокрема, звернулися заступник Державного секретаря США, координатор групи ...