ЗАПИТАННЯ
Кого на підприємстві допускають до користування електропобутовими приладами? За яких несправностей використання електропобутового приладу забороняється? Що вміти і які дії повинен виконувати працівник, що користується такими приладами?
ВІДПОВІДЬ
На підприємстві до користування електропобутовими приладами (мікрохвильова піч, електрочайник, холодильник тощо) допускаються особи, які пройшли:
- вступний інструктаж з охорони праці;
- інструктаж з охорони праці на робочому місці;
- інструктаж з пожежної безпеки.
Результати інструктажу заносяться до «Журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці».
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити: 0 (800) 219-977
Забороняється!
Використання електропобутового приладу у випадку виникнення хоча б однієї із зазначених несправностей:
- поява диму, іскріння або специфічного запаху ізоляції, що горить;
- порушення цілісності корпусу приладу;
- пошкодження:
– проводу (кабелю) електроживлення;
– розетки, до якої під’єднано прилад;
– пускових органів електроприладу.
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Замовити: 0 (800) 219-977
Працівник, який користується електропобутовими приладами, повинен:
- пам’ятати про особисту відповідальність за виконання правил охорони праці;
- вміти:
– користуватись первинними засобами пожежогасіння;
– надавати домедичну допомогу (див. Додаток 1. Інструкція з ОП при користуванні електропобутовими приладами)
Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: (067) 317-58-86
Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
- зразки документів
- моніторинг законодавства
- роз’яснення
- відповіді на запитання
- досвід провідних компаній
Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977