Яких заходів вжити до виведення електроустановок у капітальний ремонт


Яких заходів вжити до виведення електроустановок у капітальний ремонт

За ініціативи керівництва ТОВ «ВАТ Олімп» головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів інформаційно-консультативний семінар щодо дотримання заходів безпеки при виконанні ремонтних робіт в електроустановках напругою понад 1000 В.

Під час огляду електроустановок та спілкування з головним енергетиком підприємства Юрієм Кучеренком та електротехнічним персоналом, загострено увагу на дотриманні вимог нормативних документів, у тому числі НПАОП 40.1-1.21-98  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів».

До виведення електроустановок у капітальний ремонт повинні бути: складені відомості обсягу робіт і кошторис, які уточнюються після огляду обладнання; розроблені, узгоджені та затверджені технологічні карти, а також проект на проведення робіт; заготовлені відповідно до відомостей обсягу робіт необхідні матеріали і запасні частини; складена і затверджена технічна документація на роботи з реконструкції, намічені для виконання під час ремонту, підготовлені матеріали й обладнання для їх освоєння; укомплектовані та приведені в справний стан інструменти, пристрої, такелажне обладнання, вантажопідіймальні механізми; підготовлені робочі місця для ремонту, проведене планування ремонтної площадки із зазначенням місць розміщення деталей; укомплектовані ремонтні бригади та проінструктовано працівників. При виконанні цих робіт необхідно дотримуватись заходів безпеки, що вимагають правила та профілактичних заходів під час роботи в умовах підвищеної температури повітря.

Інспектор проаналізував найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні ремонтних робіт в електроустановках напругою понад 1000В.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Кіровоградській області

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...