Як довго діє принцип «мовчазної згоди» на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатаці обладнання після закінчення строку дії відповідних дозволів?


Як довго діє принцип «мовчазної згоди» на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатаці обладнання після закінчення строку дії відповідних дозволів?

Скільки часу діє принцип «мовчазної згоди», який дозволяє виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки після закінчення строку дії відповідних дозволів та відсутності рішення Держпраці щодо їх продовження чи анулювання?

Принцип мовчазної згоди – принцип, згідно з яким суб’єкт господарювання набуває право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності без отримання відповідного документа дозвільного характеру, за умови якщо суб’єктом господарювання або уповноваженою ним особою подано в установленому порядку заяву та документи в повному обсязі, але у встановлений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не видано або не направлено.

Відповідно до частини шостої 4-1 закону №2806, у разі якщо у встановлений законом строк суб’єкту господарювання не видано документ дозвільного характеру або не прийнято рішення про відмову у його видачі, через 10 робочих днів з дня закінчення встановленого строку для видачі або відмови суб’єкт господарювання має провадити певні дії щодо здійснення господарської діяльності.

Читайте також:  Чи можуть працівники пройти навчання та перевірку знань з охорони праці у суміжному підприємстві?

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Тернопільській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...