Нову арку будують, а про безпеку працівників забули?


Нову арку будують, а про безпеку працівників забули?

У Кропивницькому розпочалися будівельні роботи у зв’язку з реконструкцією арки по вулиці Ельвоpті. Проект масштабний і потрібен місту, але під час його втілення працівники наражаються на небезпеку, не дотримуючись правил охорони праці. Про це свідчать фото в Мережі. 


Dostyp.com.ua

Так, на одному із фотознімків зображено момент виконання робіт з установки опорного стовпа за допомогою комбінованого навантажувача – екскаватора. Попередньо можна зробити висновок про порушення НПАОП 63.21-1.01-09 «Правил охорони праці під час будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг».

Ми бачимо, що ковшем екскаватора підпертий стовп, який встановлюють двоє працівників. При цьому стріла знаходиться в розгорнутому стані над робітниками. Питання : чи відбувається контроль з боку роботодавця за проведенням подібних робіт? Адже не секрет, що даний вид роботи повинен виконуватись іншим вантажопідіймальним мехванізмом. Про це, в першу чергу, має знати керівник робіт та працівники.

Таким чином, безпека життя та здоров’я працівників повинна постійно знаходитися на контролі задля безпеки під час виконання робіт та попередження виникнення нещасних випадків.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Кіровоградській області

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...