Набули чинності Гігієнічні регламенти допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин у повітрі робочої зони


Набули чинності Гігієнічні регламенти допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин у повітрі робочої зони

До уваги підприємств, установ, організацій, санітарних лабораторій, які проводять гігієнічні дослідження факторів виробничого середовища!

Повідомляємо, що з 18.08.2020 набули чинності Гігієнічні регламенти допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин у повітрі робочої зони, які затверджено наказом МОЗ України від 14.07.2020 р. № 1596 (зареєстровані в Мін’юсті 03.08.2020 за № 741/35024).

Гігієнічні регламенти визначають гранично допустимі концентрації шкідливих хімічних речовин та біологічних речовин у повітрі робочої зони, клас їх небезпечності, особливості дії на організм тощо.

Прийняття Гігієнічних регламентів дозволяє проводити гігієнічні дослідження хімічних та біологічних факторів виробничого середовища та оцінювати умови праці на робочих місцях для атестації робочих місць.

Нагадуємо, що для визнання лабораторії атестованою на проведення гігієнічних досліджень хімічних і біологічних речовин у повітрі робочої зони необхідно подати до Держпраці або її територіального органу перелік документів, визначених Порядком атестації лабораторій на проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу, який затверджено наказом Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 29.05.2018 р. № 784/1012.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...
Алгоритм дій роботодавця під час сигналу «Повітряна тривога»
Негайно слід сповістити співробітників і відвідувачів (у т. ч. у формах, доступних для осіб з порушеннями зору та слуху), повідомити ...
Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу
Хоча сонячні панелі вже є важливим джерелом відновлюваної енергії, вони все ще мають потенціал для поліпшення. Які виклики й перешкоди ...