...

Інспекційна кампанія Держпраці щодо виявлення неоформлених трудових відносин з 1 вересня буде посилена


Інспекційна кампанія Держпраці щодо виявлення неоформлених трудових відносин з 1 вересня буде посилена

З 1 вересня 2020 року Держпраці посилить  інспекційні заходи  щодо виявлення у суб’єктів господарювання неоформлених працівників.

Якщо головні державні інспектори виявлять факти працевлаштування не задекларованих працівників, до роботодавців  будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності, у тому числі, фінансові.

Так, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків  – штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, застосовуватиметься попередження.

Недопущення до проведення контрольного заходу з питань виявлення неоформлених трудових відносин передбачає штраф у шістнадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Управління Держпраці наголошує роботодавцям на необхідності  впорядкування трудових відносин з працівниками відповідно до норм чинного законодавства про працю.

Джерело: Управління Держпраці у Чернівецькій області

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...
Закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України не встановлює правомірність незаконного поводження з боєприпасами
Цей закон не звільняє від відповідальності за придбання і зберігання боєприпасів вдома без дозволу, зазначив Верховний Суд. Положення Закону України ...