...

У ДСНС відбулась робоча зустріч, покликана вирішити питання оснащення підрозділів сучасною висотною пожежною технікою


У ДСНС відбулась робоча зустріч, покликана вирішити питання оснащення підрозділів сучасною висотною пожежною технікою

18 серпня відбулась робоча зустріч керівництва ДСНС України з аташе з правоохоронних питань Посольства Франції в Україні Жаном-Люком Ломоном. Сторони обговорили низку важливих завдань, покликаних вирішити питання поповнення і оновлення автопарку ДСНС України модернізованою технікою, зокрема, й автодрабинами.

За словами заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслана Білошицького, питання оснащення сучасною висотною пожежною технікою пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС є дуже нагальним і потребує належної уваги. Посольство Франції в Україні всіляко сприяє співробітництву української та французької сторін, у результаті чого рятувальна Служба України отримала значну допомогу для оновлення матеріальної бази ДСНС. Руслан Білошицький подякував Жану-Люку Ломону за сприяння та підтримку Посольства Франції в Україні та виявив сподівання на плідну співпрацю у майбутньому.

“Хочу наголосити, що ДСНС України заінтересована в подальшому розвитку українсько-французьких відносин та участі у спільних проектах і програмах, спрямованих на плідне двостороннє співробітництво”, – зазначив заступник Голови ДСНС.

У свою чергу, аташе з правоохоронних питань Посольства Франції в Україні Жан-Люк Ломон повідомив, що вже встановлено контакт й існують попередні домовленості з французьким виробником протипожежної техніки GIMAEX щодо забезпечення Служби порятунку України сучасною висотною пожежною технікою. Більше того, у GIMAEX вже чекають на пропозиції та побажання від української сторони.

Учасники заходу домовилися, що вже восени у Франції українська делегація зустрінеться з виробником протипожежної техніки, тоді й обговорять усі деталі замовлення.

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...