...

Чому небезпечно працювати у манікюрних салонах?


Чому небезпечно працювати у манікюрних салонах?

Повітря манікюрних салонів відрізняється високою концентрацією токсичних речовин – ця обставина пов’язана з високим ризиком розвитку деяких видів раку.

Американські вчені з Університету штату Колорадо опублікували в журналі Environmental Pollution дані, отримані при дослідженні повітря в манікюрних салонах. Дослідники вимірювали рівні вмісту в ньому летких речовин – формальдегіду, бензолу, толуена, етілбензену, ксиліту. Якість повітря вчені моніторили протягом півтора року.

Урезультаті фахівці констатували, що атмосфера в манікюрних салонах насичена хімічними речовинами. Робота в такій обстановці може довести людину до виникнення раку, – про це говорять отримані дані.

“У всіх манікюрних салонах концентрація речовин, особливо формальдегіду і бензену, перевищувала мінімально допустимі безпечні рівні, а це призводило до значного зростання ризику деяких видів раку – плоскоклітинної карциноми, раку носоглотки, лімфоми Ходжкіна і лейкозів”, – цитує журнал авторів проекту.

Вони відзначають, що співробітникам багатьох манікюрних салонів доводиться працювати в погано вентильованому приміщенні. Найчастішими недугами у них є головні болі, подразнення шкіри та слизової очей. Якщо робота в манікюрному салоні триває більше 20 років, це, за словами дослідників, “підвищує ризик розвитку раку в сто разів у порівнянні з базовим рівнем”.

Що стосується клієнтів манікюрних салонів, то для них візити туди безпечні, вважають фахівці. На відміну від співробітників, клієнти проводять в приміщенні мало часу. У той же час при наявності важкої алергії або астми насичений хімікатами повітря салонів може бути небезпечний.

Джерело: zdorovia.com.ua

Матеріали до теми


У Житомирі провели роз’яснювальну роботу щодо безпечної експлуатації дитячих атракціонів
Інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провів інформаційно-роз’яснювальний захід з метою запобігання нещасним випадкам під час експлуатації дитячих атракціонів (об’єктів підвищеної ...