Чому корейці часто помирають від трудоголізму та як виправити ситуацію?


Чому корейці часто помирають від трудоголізму та як виправити ситуацію?

Південна Корея – услід за Японією – зіткнулася із проблемою зростання смертності серед співробітників через надмірно інтенсивну понаднормову роботу, яка стала нормою і навіть вимогою у південнокорейському суспільстві.

З літа нинішнього року влада країни ввела нові норми трудового законодавства, покликані змінити непосильну культуру праці в країні, де офіційна тривалість робочого тижня донедавна могла досягати 68 годин, без урахування фактичних переробок.

Однак для сімей, які втратили своїх близьких через загальний трудоголізм, змінити щось вже надто пізно. Про те, як фатальний тренд став нормою в Південній Кореї і що намагається зробити держава, читайте докладний репортаж.

Джерело: “Новое аремя” за матеріалами CNN

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...