Зняття з обліку технологічних транспортних засобів


Зняття з обліку технологічних транспортних засобів

Яким чином зняти з обліку технологічний транспортний засіб у зв’язку з непридатністю до подальшого використання?

Зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв’язку з непридатністю до подальшого використання та його вибракуванням (списанням) здійснюється згідно з п. 33 постанови КМУ «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів» від 06.01.2010 р. № 8. Отже, зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв’язку з непридатністю до подальшого використання та його вибракуванням (списанням) здійснюється без технічного огляду транспортного засобу. Вибракування (списання) технологічного транспортного засобу, що належить юридичній особі, підтверджується актом на списання (ліквідацію) основних засобів, а фізичній особі — її заявою. При цьому свідоцтво про реєстрацію таких технологічних транспортних засобів здається територіальним органам Держпраці.

Навіщо проводити технічний огляд технологічному транспортному засобу під час зняття з обліку?

Технічний огляд транспортного засобу проводиться з метою звірки відповідності агрегатів, що мають ідентифікаційні номери, обліковим даним. Технічний огляд проводиться технологічному транспортному засобу, який знімається з обліку у зв’язку з його відчуженням (пункт 32 постанови КМУ «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів» від 06.01.2010 р. № 8).

Порядок зняття технологічного транспортного засобу, який належить кільком юридичним або фізичним особам на праві спільної власності?

Зняття технологічного транспортного засобу з обліку, що належить кільком юридичним або фізичним особам на праві спільної власності, здійснюється лише за умови наявності їх спільного рішення (пункт 35 постанови КМУ «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів» від 06.01.2010 р. № 8).

Як зняти з обліку технологічний транспортний засіб, який перебуває у податковій заставі, під арештом, заставі або є предметом іншого обтяження?

Відповідно до пункту 37 постанови КМУ «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів» від 06.01.2010 р. № 8 зняття з обліку технологічного транспортного засобу, який перебуває у податковій заставі, під арештом, заставі або є предметом іншого обтяження, здійснюється виключно за умови надання письмової згоди всіх виявлених обтяжувачів.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...