Знайшли спосіб, як підвищити продуктивність праці працівників


Знайшли спосіб, як підвищити продуктивність праці працівників

У світі компанії скорочують робочий тиждень до 4 днів. Таким чином підвищують продуктивність праці та зменшують професійне вигорання співробітників.

“Це набагато корисніше. Ми справляємося краще, якщо не працюємо у шаленому темпі”, – каже засновник берлінської компанії з розробки програмного забезпечення для управління проектами Planio Ян Шульц-Хофен, повідомляє Reuters.

Його компанія на початку року запропонувала 10 співробітникам 4-денний робочий тиждень.

Про зменшення стресу та збільшення зацікавленості працівників повідомила новозеландська страхова компанія Perpetual Guardian. Вона перевела свій персонал на 32-годинний робочий тиждень.

Крім того, у Японії уряд заохочує компанії пропускати ранок понеділка.

“Скорочений робочий тиждень дозволив би зменшити навантаження на балансування робочого та сімейного життя. Це могло б покращити гендерну рівність”, – сказав економічний директор конгресу профспілок Великої Британії Кейт Белл.

За даними вчених, третину життя люди проводять на роботі. Незручні та важкі умови праці та пов’язані з цим проблеми зі здоров’ям – зараз одна з причин звільнень, окрім недостатньої зарплатні, браку професійного розвитку й проблемного колективу. Через погані умови праці звільнялися 36% українців.

Читайте також: 

Українці стали частіше хворіти через роботу та звільнятися

Як пережити вигорання на роботі й знайти час для відпочинку

Як зменшити шкоду від офісної роботи?

Каторжна робота. Південна Корея намагається вирішити проблему смертельного трудоголізму своїх громадян

Джерело: gazeta.ua

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...