Зменшення адміністративного тиску та посилення профілактики виробничого травматизму – пріоритети Держгірпромнагляду


На цьому наголосив начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області під час засідання Колегії теруправління, на якому підбито підсумки роботи у першому півріччі 2013 року та розглянуто завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці.

За шість місяців кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зменшилася на 60 % (у 2013 році травмовано 12 осіб, у 2012 – 30). Спостерігається зниження смертельного травматизму (з трьох до одного випадку).

Наголошено, що значному підвищенню ефективності роботи сприяє заміна тотального контролю ризикоорієнтовним підходом до планування наглядової роботи, значного збільшення її профілактичної складової.

Також акцентовано увагу на необхідності активного застосування до порушників законодавства про охорону праці таких дієвих заходів впливу як анулювання дозволів, подання про невідповідність займаним посадам, звернення у прокуратуру. Щодо підсумків діяльності територіального управління у першому півріччі – всі поставлені перед колективом завдання виконано.

Держгірпромнагляд України”