На період свят Держгірпромнагляд посилює контроль за безпечним веденням гірничих робіт


З 15 серпня до 1 вересня 2013 року Держгірпромнаглядом разом з Міненерговугіллям запроваджено посилений режим державного нагляду за станом промислової безпеки та охорони праці на вугільних підприємствах галузі.

Відповідні заходи Держгірпромнаглядом вжито з метою унеможливлення нещасних випадків, аварійних та небезпечних ситуацій під час святкування Дня незалежності та Дня шахтаря.

У цей період посадові особи нагляду у вугільній промисловості повинні приділяти особливу увагу заходам із запобігання викидам вугілля та газу, а також якості прогнозування викидонебезпечності, виконанню вибухових робіт та безпечній експлуатації підземного транспорту. Також посилено нагляд за веденням гірничих робіт на шахтах небезпечних за газом та пилом, дотриманням вимог пилогазового режиму, паспортів кріплення гірничих виробок.

У разі виявлення порушень гірничі роботи повинні бути заборонені у визначеному законодавством порядку, осіб, що порушили вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, притягатимуть до адміністративної відповідальності.

Крім того, керівництво вугільних підприємств, що підпорядковано Міненерговугіллю, зобов’язано виконувати рішення постійно діючої комісії Міненерговугілля від 6 серпня 2013 року щодо підвищення ефективності відомчого контролю.

Зокрема, в державних підприємствах введено особливий режим, згідно з яким керівники шахт будуть відвідувати підземні дільниці та виробки у 1 – 4 зміни згідно з графіками чергувань.

На засіданнях постійно діючих комісій з охорони праці із залученням представників Держгірпромнагляду будуть аналізувати стан охорони праці на підприємствах та усунення виявлених порушень безпечного ведення гірничих робіт.