Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»: анонс № 6, 2024


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»: анонс № 6, 2024

Уже доступний у Живому журналі червневий номер «Охорона праці і пожежна безпека». Головною темою номера стало інтерв’ю спікера нашого заходу, а тепер автора матеріалу «Збереження здоров’я та життя людей — головна цінність Нової пошти» Євгена Кучерявого. Ділимося безцінним досвідом тепер і з вами. В інтерв’ю детально розглянули разом з автором тему впровадження електронного документообігу в сфері ОП та щедро й зі зразками поділилися його знаннями з читачами видання.

У цьому номері взяли тему й «на поміркувати» — «Вимоги інженерно-технічних заходів цивільного захисту в будівництві. Що не так із їхнім впровадженням». Дякуємо авторам за такі оперативні коментарі!

Ще однією важливою темою цього місяця є вимоги до суб’єктів господарювання, які виконують експертизу стану ОП. У статті ми зробили для вас повний огляд нововведення.

В номері також традиційно подано планер для роботи. Знаємо, що ви вже звикли до цього інструмента, та принагідно нагадаємо, що він унікальний і створений з турботою саме нашим виданням. До речі, раніше друкували такі плани на рік, а згодом перенесли їх лише в журнал. Можливо, оновити таку практику? Пишіть нам на електронку чи в соцмережі, що думаєте з цього приводу й чи купували б такий продукт. Планувати в наші часи складно навіть наступний день, проте, як показує практика, складання чіткого плану — це ключ до успіху в будь-якій сфері.

Завжди на зв’язку та раді допомогти —
ваша редакція «Охорона праці і пожежна безпека».

 

У червневому номері «Охорона праці і пожежна безпека»

ІНТЕРВʼЮ

«Збереження здоров’я та життя людей — головна цінність Нової пошти»

У статті, зокрема: якими є особливості роботи «Нової пошти» під час воєнного стану; на чому саме ґрунтується система охорони праці в компанії; чи залучають вони нові інструменти для покращення рівня безпеки; який досвід мають щодо впровадження електронного документообігу; які саме механізми та етапи передбачає таке впровадження; чи вдалося спростити й водночас покращити процедуру інструктування працівників з питань безпеки праці та багато іншого.

 

ТЕХНОГЕННА БЕЗПЕКА ТА ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Вимоги інженерно-технічних заходів цивільного захисту в будівництві. Що не так із їхнім впровадженням

Актуальність розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (далі — ІТЗ ЦЗ) нині не викликає жодних заперечень. Є чітко визначені випадки, коли його потрібно розробляти в складі проєктної документації — і це вже добре. Водночас під великим знаком питання залишається те, що рішення щодо обов’язковості розділу ІТЗ ЦЗ не є системним та повноцінно опрацьованим у розрізі повного циклу. Чому? Ми спробували розібратися в цьому матеріалі, виокремивши актуальну проблематику та згрупувавши її в декілька логічних груп. Тож пропонуємо ознайомитися з результатами наших досліджень, гіпотезами та висновками.

 

ЗАКОНОДАВСТВО. ЗМІНИ. НОВОВВЕДЕННЯ

Вимоги до суб’єктів господарювання, які виконують експертизу стану ОП. Повний огляд нововведення

Вимоги є обов’язковими для суб’єктів господарювання, незалежно від їхньої форми власності, що провадять діяльність у сферах експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва, технічного огляду машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

 

Нова редакція європейського стандарту захисного взуття: як читати маркування та обирати правильний тип захисту

У 2022 р. відбулася важлива зміна щодо вимог до захисного взуття, яку дехто з нас міг не помітити, зважаючи на воєнну ситуацію в країні. Однак нині важливо звернути увагу на те, що в Європі діє нова версія стандарту EN ISO 20345:2022, натомість в Україні її ще не впроваджено (тобто чинним досі залишається EN ISO 20345:2016).

 

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Пристрій захисного відключення як засіб забезпечення електробезпеки. Визначаємо його недоліки та методи подолання деяких із них

Пристрій захисного відключення (ПЗВ) в мережах напругою до 1 кВ повинен спрацьовувати при замиканні на землю, яке може, наприклад, протікати через тіло людини, що доторкнулася до провідної частини під напругою. Під час прямого дотику ПЗВ, що керується диференціальним струмом, має спрацювати при номінальному диференціальному струмі до 30 мА. Він вважається додатковим захисним заходом у разі недостатності чи відмов основних видів захисту.

 

ПРАКТИЧНИЙ КЕЙС

Як оцінити надійність вантажних автомобільних перевезень. Покрокове застосування FRAM-аналізу

Продовжуємо ознайомлюватися з особливостями та практичним застосуванням оцінки надійності вантажних автомобільних перевезень (ВАП) за допомогою FRAM-аналізу.

 

На ДОПОМОГУ СПЕЦІАЛІСТУ З ОП

Охорона праці в сільськогосподарському виробництві. Вивчаємо основні вимоги й розробляємо відповідні документи Вищезгадані

Правила поширюються на всіх юридичних та фізичних осіб, які провадять діяльність у сільському господарстві й відповідно до законодавства використовують найману працю, та працівників, що працюють у сільськогосподарському виробництві. Вимоги Правил є обов’язковими для виконання роботодавцями та працівниками під час виробництва сільськогосподарської продукції.

 

ТЕХНОГЕННА БЕЗПЕКА

Зменшення ймовірності виникнення пожежі при короткому замиканні: які способи доцільно застосувати

  • Якими є умови виникнення пожежі під час короткого замикання (КЗ)
  • Вимоги ДБН В.2.5-23:2010 та Правил улаштування електроустановок: чи потрібно перевіряти провідники до 1 кВ за струмами КЗ
  • Яким чином можливо запобігти виникненню пожежі: розглядаємо ефективні варіанти

 

БЕЗПЕКА ПРАЦІ

Чого трилогія «Володар перснів» навчає фахівців з безпеки праці? Аналізуємо текст відповідно до вимог ДСТУ ISO 45001

«Безпека» — скільки сенсу в цьому слові: багато чи мало? Звісно, залежить від нашого сприйняття загроз, усвідомлення цінності життя, світогляду, характеру. На яке місце її поставити? Перше? І жити під лозунгом «Безпека — понад усе»? Чи мислити більш помірковано, зважуючи всі за і проти для досягнення поставленої мети й обираючи шлях із найменшими втратами? А може, головними є фінансові можливості? Проте чим більшим є ваш проєкт, тим більше загроз у ньому може існувати.

 

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА

Різні види алергій та їхня симптоматика: у яких випадках необхідна негайна домедична допомога

Розглянемо різні види алергій, а також правила надання домедичної допомоги в разі їхнього виникнення. Сподіваємося, що розуміння ознак алергії та правильна реакція на неї допоможе врятувати життя й підтримувати безпечні умови праці для вас і ваших колег.

 

ТОП-100 ЗАПИТАНЬ ДО ЕКСПЕРТІВ

 

ДОКУМЕНТИ СПЕЦІАЛІСТА З ОП І ПБ

 

А також:

 

Придбати видання

 

З питань придбання і доступу
до Живого журналу «Охорона праці і пожежна безпека»: 0 (800) 219-977

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері

  • зразки документів
  • моніторинг законодавства
  • роз’яснення
  • відповіді на запитання
  • досвід провідних компаній

Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977

Матеріали до теми