Завершено розслідування обставин смерті працівника на підприємстві з виробництва чавуну, сталі та феросплавів у Кривому Розі


Завершено розслідування обставин смерті працівника на підприємстві з виробництва чавуну, сталі та феросплавів у Кривому Розі

Завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 14 січня 2018 року із складачем поїздів на підприємстві з виробництва чавуну, сталі та феросплавів міста Кривого Рогу.

Обставини та причини випадку з`ясовувала комісія Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області за участі представників Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області, Управління праці та соціального захисту населення виконкому Металургійної районної у місті ради, керівництва та служби охорони праці підприємства.

Розслідуванням з`ясовано, що 14.01.2018 року складач поїздів цеху експлуатації залізничного транспорту у складі локомотиво-складацької бригади на тепловозі ТЕМ-2УМ здійснював керування маневровими роботами з транспортування вантажів залізничними вагонами на залізничних шляхах. При виконанні маневрових робіт, постраждалий пересувався між залізничними коліями паралельно тепловозу, знехтувавши правилами безпеки він приблизився на недопустиму відстань до тепловозу який наближався. В результаті чого був притиснутий між тяговим електродвигуном і поверхнею міжрейкової відстані. Постраждалого було госпіталізовано до лікарняного закладу, де 15.01.2018 від отриманих травм він помер.

Причини нещасного випадку визнано організаційні: невиконання вимог інструкцій з охорони праці та невиконання посадових інструкцій. Випадок визнано пов`язаним із виробництвом, складено акт за формою Н-1.

Для запобігання схожих випадків комісією рекомендовано:

1) з обставинами та причинами нещасного випадку ознайомити працівників цеху експлуатації залізничного транспорту;

2) провести позаплановий інструктаж з питань охорони праці складачам поїздів цеху експлуатації залізничного транспорту, з урахуванням обставин та причин нещасного випадку.

Читайте також:  Атмосфера нетерпимості до порушників зберігає життя

Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області продовжують нагадувати керівникам та працівникам усіх підприємств регіону про необхідність дотримання правил охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров`я в процесі виробничої діяльності.

У рубриці «Аварії та нещасті випадки. Судова практика» журналу «Охорона праці і пожежна безпека» ви завжди можете знайти докладні матеріали щодо розслідувань нещасних випадків на підприємствах.

Читайте докладну статтю у червневому номері: Якби їх вчили так, як треба: розслідування смерті електромонтера внаслідок ураження струмом

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...