МОЗ пропонує відмінити щорічний медичний огляд для держслужбовців


МОЗ пропонує відмінити щорічний медичний огляд для держслужбовців

Міністерство охорони здоров’я України відправило на підписання проект наказу, який скасовує щорічні профілактичні медогляди в держслужбовців. 

Про це написала в Facebook Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров’я. На її думку, відміна обов’язкових медичних оглядів допоможе викорінити кастовість у системі охорони здоров’я, створити рівні можливості для всіх, а також позбавитися від зайвої бюрократії.

Судячи з коментарів під зверненням в.о. міністра, такий крок має багатьох палких прихильників, що дякують за довгоочікувані зміни, за те, що можна обирати лікаря самостійно, ходити до нього, коли це дійсно необхідно й не витрачати купу часу в безглуздих чергах. Проте є й ті, хто сумнівається, що люди ходитимуть до лікарні за власним бажаннням й у власний вільний час.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами www.facebook.com/ulanasuprun/

Матеріали до теми


Ким встановлюється діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації)?
Діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюється лікарем закладу охорони здоров’я, до якого звернувся пацієнт за медичною допомогою, в разі наявності ...
Передрейсові медичні огляди водіїв як запорука успішних перевезень
Підприємці та працівники, які здійснюють перевезення пасажирів, отримали роз’яснення від посадовця Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці та соціальних партнерів щодо вимог ...