Затверджено Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року


Затверджено Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року

Держава продовжує інтенсивно готуватися до зими, концентруючись, зокрема, на реалізації пакета державних програм із розбудови розподіленої генерації та нарощування частки відновлюваної енергетики. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Вебінар «Експлуатація дизель-генератора: потрібен дозвіл чи декларація?»
Формат: Запис • 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Тиждень тому під час засідання 13 серпня Уряд ухвалив документ, яким впроваджується практика пілотних аукціонів щодо розподілу квот підтримки виробників відновлюваних джерел енергії.

«Ідеться про енергію сонця, вітру, біогазу, а також мікро- та малі гідроелектростанції. Ми тестуємо систему «зелених» аукціонів, щоб у 2025 році запустити її на повну силу», — сказав Денис Шмигаль та зауважив, що це частина нашої Енергетичної стратегії та шляху до членства в ЄС.

За словами Прем’єр-міністра, потенційні інвестори матимуть гарантовану підтримку, і це прискорить реалізацію проєктів у сфері відновлювальної енергетики. Що, у свою чергу, зменшить загальний дефіцит потужності в енергомережі.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Також Уряд затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року та план заходів на його виконання.

«Документ чітко корелюється з європейськими нормами та стандартами. Він спрямований на те, щоб до 2030 року довести частку «зеленої» енергетики у валовому кінцевому споживанні до 27%», — відзначив Прем’єр-міністр.

 

Денис Шмигаль додав, що План передбачає 38 заходів, індикатори виконання та визначає відповідальних.

Затверджено Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року - Фото 1

Джерело: Урядовий портал

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...
На Одещині є ризик забруднення водойм через повені у сусідніх країнах
Через несприятливі погодні умови, що спостерігаються у Молдові, Румунії, Польщі та Чехії, існує загроза забруднення поверхневих водойм. Це стосується річок ...
Право працівника не працювати під час повітряної тривоги
Ракетні обстріли та пов’язані з ними повітряні тривоги стали невід’ємною частиною життя українців уже понад два з половиною роки. Люди ...