Яка процедура продовження терміну проведення розслідування нещасного випадку на виробництві?


Яка процедура продовження терміну проведення розслідування нещасного випадку на виробництві?

У разі виникнення потреби у проведенні лабораторних досліджень, експертиз, випробувань для встановлення обставин і причин настання нещасного випадку строк розслідування нещасного випадку може бути продовжений роботодавцем, який створив комісію, за письмовим погодженням з Головним управлінням Держпраці у вашій області (далі – Головне управління).

З цією метою роботодавець своєчасно письмово звертається до Головного управління з обґрунтуванням неможливості завершити протягом 3-х робочих днів розслідування нещасного випадку у зв’язку з відсутністю документів (пояснення, висновки компетентних органів та установ і т. п.), необхідних для встановлення обставин і причин настання нещасного випадку та прийняття комісією рішення щодо його класифікації. До листа на продовження необхідно додати копію документа, який свідчить про необхідність строку продовження розслідування нещасного випадку.

Головне управління за результатами розгляду звернення роботодавця приймає рішення щодо продовження розслідування на строк до 30 календарних днів.

У разі неможливості з об’єктивних причин завершити розслідування в термін, узгоджений з посадовою особою територіального управління, його термін продовжується повторно за аналогічною схемою.

Джерело: прес-центр Головного управління Держпраці у Лугвнській області

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...