Як зареєструвати технологічний транспортний засіб, коли в нього декілька власників?


Як зареєструвати технологічний транспортний засіб, коли в нього декілька власників?

Згідно з пунктом 14 Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.01.2010 № 8 (далі – Порядок), технологічний транспортний засіб, який належить кільком юридичним  або  фізичним особам на праві спільної власності, що підтверджується одним із документів, зазначених у пункті 11 цього Порядку (зокрема договором про спільне володіння, користування у разі отримання технологічних транспортних засобів кількома громадянами в рахунок майнових паїв у зв’язку з виходом або виключенням їх із кооперативу, рішенням органу управління господарського товариства, засвідченим в установленому порядку, про повернення засновникові (учасникові) товариства у зв’язку з його виходом або виключенням з товариства технологічного транспортного засобу, переданого ним у власність або для користування) за  письмовою згодою співвласників реєструється за одним із них.

У графі “Особливі примітки” свідоцтва про реєстрацію щодо іншого співвласника робиться запис:

           (найменування юридичної особи або прізвище, 
  
  
__________________________________________________________________ 
                 ім'я та по батькові фізичної особи) 

є співвласником.

Читайте докладніше: 

Що таке технологічний транспортний засіб і як його зареєструвати

Про затвердження Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт

Чи потрібно отримувати дозвіл на експлуатацію вилочного навантажувача з дизельним двигуном та реєструвати його в територіальних органах Держпраці?

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Кіровоградській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...