Як працівник, який отримав важку травму на роботі, зміг відстояти свої трудові права


Як працівник, який отримав важку травму на роботі, зміг відстояти свої трудові права

До Управління Держпраці звернувся Сергій (ім’я змінено), який отримав важку травму правої руки. Як з’ясувалося, потерпілий працював на деревообробному верстаті й того дня виконував роботи за дорученням підприємця. У результаті настання нещасного випадку, чоловікові ампутували руку. Було створено комісію зі спеціального розслідування нещасного випадку з тяжким наслідком.

Доки тривало розслідування, інспектори Управління Держпраці провели позапланову перевірку, під час якої підприємець зізнався, що допустив Сергія до роботи без укладеного трудового договору. Відсутній був і наказ на прийняття на роботу та повідомлення до ДПС.

Окремо було перевірено ряд питань, які стосуються охорони праці, й встановлено, що на деревообробному верстаті, на якому стався нещасний випадок, відсутнє захисне огородження рухомих частин.

Було внесено припис, роботодавця зобов’язано усунути виявлені порушення.

Таким чином, Сергій відстояв свої трудові права та отримав передбачені законодавством кошти.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...