Про оперативне обслуговування електроустановок?


Про оперативне обслуговування електроустановок?

Оперативне обслуговування електроустановок може здійснюватися як місцевими оперативними чи оперативно-ремонтними працівниками, за якими закріплена ця електроустановка, так і виїзними, за якими закріплена група електроустановок.

Вид оперативного обслуговування, кількість оперативних працівників у зміну чи на електроустановці визначаються особою, відповідальною за електрогосподарство, за узгодженням із керівництвом підприємства (організації) та зазначається в місцевих інструкціях.

До оперативного обслуговування електроустановок допускаються працівники, які знають оперативні схеми, посадові й експлуатаційні інструкції, інструкції з охорони праці, особливості обладнання, пройшли навчання, дублювання та перевірку знань цих ПБЕЕС та ПТЕ.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...