Ядерна безпека Європи залежить від того, наскільки швидко росіяни залишать ЗАЕС, – Герман Галущенко


Ядерна безпека Європи залежить від того, наскільки швидко росіяни залишать ЗАЕС, – Герман Галущенко

Ситуація на окупованій росіянами Запорізькій АЕС погіршується щодня. На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Національному телемарафону «Єдині новини».

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

«Уже було вісім блекаутів ЗАЕС. Росіяни приховують фактичний стан справ на станції, і експерти МАГАТЕ бачать деградацію устаткування на станції. Питання в тому, що безпека континенту залежить від того, наскільки швидко вони підуть зі станції», — зазначив він.

Очільник Міненерго наголосив, що окупанти продовжують чинити шалений тиск на персонал станції, були і викрадення, і катування співробітників, а також фізичного насильства над окремими працівниками на очах у колег.

 

Міністр додав, що Україна знає прізвища всіх працівників «росатому», які у порядку ротації прибувають і працюють на ЗАЕС.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

«Для працівників «росатому» – це найгірше відрядження, бо вони розуміють, що факт їх присутності на станції, навіть короткостроковий, – це вже внесення до санкційного списку. Проте питання навіть більше, ніж санкції – вони будуть суб’єктами кримінального розслідування», — додав він.

Джерело: Урядовий портал

Передплата 2024

Матеріали до теми


Кабміном внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Уряд знову вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ...