Вимоги Технічного регламенту шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень


Вимоги Технічного регламенту шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень

Технічним регламентом шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень  встановлюються вимоги до шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень, з метою захисту здоров’я людей, охорони довкілля та обігу такого обладнання на ринку України.

Читайте також: Перелік чинних технічних регламентів

Технічним регламентом визначаються 2 групи обладнання, з відмінними вимогами:

– обладнання, яке не повинно перевищувати дозволений рівень звукової потужності (самоскиди, екскаватори, бульдозери, газонокосарки, компресори та інші);

– обладнання, яке не є об’єктом обмеження звукової потужності, але на яке необхідно наносити маркування гарантованого рівня звукової потужності, (кущорізи, електричні будівельні підйомники, ланцюгові пили, мотокоси, холодильне обладнання для ТЗ, машини для миття під тиском, повітродувки та інші).

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

На обладнання, що вводиться в обіг або експлуатацію і яке відповідає вимогам Технічного регламенту, повинен бути нанесений знак відповідності технічним регламентам. Форма знака відповідності технічним регламентам повинна відповідати формі, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення».

Читайте також: З’ясовуємо: на які з посудин під тиском треба отримувати дозвіл, а на які — ні

Знак відповідності технічним регламентам має супроводжуватися позначкою гарантованого рівня звукової потужності.

Ця позначка повинна складатися з числового значення гарантованого рівня звукової потужності в дБ, знака LWA і мати такий вигляд як на рисунку.

У разі коли розмір позначки зменшується або збільшується залежно від розміру обладнання, повинні бути дотримані пропорції його форми, наведені на рисунку. При цьому висота позначки повинна бути за можливості не менше 40 міліметрів.

 

Знак відповідності технічним регламентам та позначка гарантованого рівня звукової потужності наносяться на кожну одиницю обладнання таким чином, щоб вони були видимими, розбірливими та незмивними.

Читайте також: МОЗ затвердило граничні значення шумового впливу на робочому місці

Джерело: Управління Держпраці


Письмова консультація з охорони праці і пожежної безпеки

  • Потребуєте письмової відповіді на запитання?
  • Складно точно передати відповідь колегам і керівництву усно?
  • Бажаєте додати своїй точці зору експертності?

Замовляйте розгорнуту письмову консультацію

(067) 317-58-86

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...