Вимоги охорони праці під час зберігання зернопродуктів


Вимоги охорони праці під час зберігання зернопродуктів

Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області під час семінару розповіли працівникамвиробничого підрозділу «Війтовецький Елеватор» ТОВ «Зерно-Агротрейд» про вимоги охорони праці на роботах із зберігання та переробки зерна, а також виконання робіт в діючих електроустановках.

В ході семінару роз’яснено основні вимоги безпеки праці під час зберігання  зернопродуктів. Звернуто увагу і на превентивні заходи, які є обов’язковими та мають проводитися перед початком робіт. 

Акцентовано на виконанні Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві, вимогах безпечної експлуатації транспортних засобів та обов’язковому дотриманні рекомендацій з безпеки під час переробки та зберігання зернопродуктів.  

Наголошено, що при розміщенні обладнання на виробничому майданчику (у зерносховищі) потрібно забезпечити зручність та безпеку обслуговування і можливість евакуації працівників в аварійних ситуаціях. Під час проведення технічного обслуговування зерноочисних машин й обладнання необхідно зупинити їх і відключити напругу. На рубильниках і пускачах вивісити плакат «Не вмикати! Працюють люди».

Крім того, під час семінару висвітлено актуальні питання охорони праці в галузі енергетики, що безпосередньо стосуються суб’єкта господарювання. Проаналізовано стан виробничого травматизму на підприємствах зазначеної вище галузі за шість місяців поточного року.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...