Вимоги безпеки під час експлуатації електрогенераторів


Вимоги безпеки під час експлуатації електрогенераторів

Для недопущення й попередження виробничого травматизму та безпеки під час експлуатації електрогенераторів слід взяти до уваги таке:

Допуск до роботи. До обслуговування та експлуатації електрогенераторів допускаються лише працівники молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці та електробезпеки. Вони також повинні бути забезпечені відповідним спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Розташування електрогенераторів. Електрогенератори повинні бути розміщені в безпечному місці, забезпечуючи належний доступ для обслуговування та ремонту.

Як оформити наказ про введення в експлуатацію генератора електроенергії та забезпечення його безпечної роботи — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Підключення до електричної мережі. Підключення електрогенераторів до електричної мережі повинно здійснюватися тільки кваліфікованими електромонтерами.

Контроль параметрів роботи. Під час роботи електрогенераторів необхідно слідкувати за рівнем палива та забезпечити постійний контроль за температурою та рівнем вібрації.

Звісно, обов’язково має бути наявна проектно-технічна документація.

Експлуатація дизель-генератора: потрібен дозвіл чи декларація? Пальне для нього: чи потрібен дозвіл на зберігання? — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

(063) 590-97-54 
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Чи можуть «домашні» вітрогенератори стати альтернативою сонячним панелям взимку
Які є плюси та мінуси в «енергії вітру» Третій рік поспіль українці активно закуповують сонячні панелі. Але їх продуктивність взимку ...