Відшкодування вартості здійснених заходів із психологічної допомоги


Відшкодування вартості здійснених заходів із психологічної допомоги

Постановою КМУ від 18.04.2023 р. № 331 у новій редакції викладений порядок, який визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Заходи із психологічної допомоги, соціальної, професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, розвитку спорту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, виготовлення для них бланків посвідчень та нагрудних знаків» для здійснення заходів із психологічної допомоги особам, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей таких осіб (дружина (чоловік), повнолітні діти і батьки) та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: (063) 590-97-54  E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

На період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування до отримувачів послуг належать також військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, військовослужбовці військових прокуратур, поліцейські, особи рядового та начальницького складу, військовослужбовці Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітники Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, та члени їх сімей (дружина (чоловік), повнолітні діти і батьки).

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінветеранів.

Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості здійснених заходів із психологічної допомоги отримувачам послуг. 

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Для довідок: (063) 590-97-54  E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Одержувачами бюджетних коштів, з якими головним розпорядником бюджетних коштів укладаються договори про відшкодування вартості наданих послуг із психологічної допомоги, є суб’єкти надання послуг, які відповідають вимогам, визначеним постановою КМУ від 29.11.2022 р. № 1338, крім тих, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та уклали договір з медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій із НСЗУ.

Тариф на послуги із психологічної допомоги, які надаються мультидисциплінарними командами суб’єкта надання послуг, визначається як глобальна ставка на місяць на одну команду з чотирьох фахівців, що становить 153 100 гривень, та застосовується під час відшкодування вартості фактично наданих послуг із психологічної допомоги отримувачам послуг протягом місяця. Фактична вартість зазначених послуг за місяць залежить від кількості осіб, отримавши послуги протягом місяця.

Мінветеранів буде здійснювати відшкодування вартості наданих послуг на підставі поданих звітів про надані у звітному періоді послуги (в межах бюджетних асигнувань, передбачених на відповідний період) та актів наданих послуг.

Не допускається спрямування бюджетних коштів на:

– оплату послуг, які безпосередньо не пов’язані з наданням послуг із психологічної допомоги;

– оплату посередницьких послуг;

– фінансування заходів, які здійснюються за рахунок видатків, передбачених іншими бюджетними програмами;

– здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку.

Джерело: Приватний підприємець


Розробка документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

(063) 590-97-54 
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Підтримка психічного здоров’я людини стала одним з приорітетних завдань державної політики
У Всеукраїнський день психолога, відбувся регіональний форум з ментального здоров’я, який організований рухом «Зе Жінки», — інформує народна депутатка України, ...
Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері
Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі. Він уточнив, що законодавча ініціатива № 10094 ...