В яких випадках обов’язки виробників покладаються на імпортерів і розповсюджувачів


В яких випадках обов’язки виробників покладаються на імпортерів і розповсюджувачів

Посадовці відділу ринкового нагляду Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці в межах інформаційної кампанії завітали до закладу торгівлі.

Серед іншого, вони роз’яснили працівникам низку вимог Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском. Наприклад, у разі, коли імпортер або розповсюджувач вводить обладнання в обіг під своїм найменуванням чи торговельною маркою (знаком для товарів і послуг) або модифікує вже введене в обіг обладнання в такий спосіб, що це може вплинути на його відповідність вимогам, що застосовуються до нього, такий імпортер або розповсюджувач вважається виробником.

Тому він повинен виконувати обов’язки виробника, зокрема, наносити на обладнання знак Пі, відповідно до принципів маркування, а також документально оформлювати випадки невідповідності такого обладнання вимогам Технічного регламенту та вжиті коригувальні заходи.

Читайте також:

Джерело: Управління Держпраці


Документи спеціаліста з пожежної безпеки

  • Приклади основних наказів з питань пожежної безпеки
  • Приклади інструкцій для приміщень об’єкта
  • Журнали реєстрації та обліку
  • Зразок оформлення плану евакуації на випадок пожежі

Придбати

(063) 590-97-54 

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Щодо заходів безпеки під час зливання-наливання зрідженого вуглеводного газу з автоцистерни до посудин АЗС
Відділом нагляду з питань безпеки праці північного напрямку Управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Державної служби України ...
Ринковий нагляд: інформаційно-роз’яснювальна робота серед користувачів (споживачів) нехарчової продукції
Головний державний інспектор відділу ринкового нагляду провела онлайн-заходи у вигляді інформаційно-роз’яснювальної роботи з деякими суб’єктами господарювання для підвищення обізнаності споживачів ...