В Україні з’являться нові дорожні знаки


В Україні з’являться нові дорожні знаки

На засіданні Кабінету Міністрів у п’ятницю, 9 лютого, були внесені зміни до Правил дорожнього руху України щодо встановлення нових дорожніх знаків. Про це повідомив представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук.

Згідно з ним, глава 5 ПДР “Інформаційно-вказівні знаки” розділу 33 “Дорожні знаки” була доповнена новими правилами. Однією з основних змін є можливість застосування піктограм об’єктів туристичної інфраструктури, спортивних споруд, а також об’єктів культурної спадщини на знаках 5.57-5.60. Зображення цих об’єктів визначаються згідно з ДСТУ 9114:2021.

Раніше писали: Безпека на дорогах: водіям нагадали, які речі повинні бути в автомобілі

Крім того, до інформаційно-вказівних знаків були додані нові зображення знаків з використанням коричневого тла для позначення об’єктів туристичної інфраструктури, спортивних споруд та об’єктів культурної спадщини, зокрема: 5.57 “Попередній покажчик напрямків”, 5.58 “Попередній покажчик напрямку”, 5.60 “Покажчик напрямків”.

Раніше писали: Безпека на дорогах: з’явиться ще 50 комплексів автоматичної фіксації

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА


ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій

Спецвипуск № 1, 2023

  • Як діяти в разі виникнення забоїв, переломів, кровотеч, опіків, уражень електричним струмом
  • Як допомогти пораненим під час збройних протистоянь та транспортуванні їх в укриття
  • Багато іншого про дії при виникненні загрозливих станів для життя

Замовити

0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...