В Україні проходять масштабні перевірки пожежної безпеки


В Україні проходять масштабні перевірки пожежної безпеки

У Дніпрі співробітники ДСНС інспектують соціальні установи, передусім будинки для людей похилого віку та дитячі інтернати.

Перевірки ініціював Уряд після пожежі в харківському будинку для літніх людей. Тоді загинули 15 осіб, ще п’ятеро постраждали, а в будівлі не було жодного вогнегасника.

Тому тепер за дорученням президента в Україні перевірять усі соціальні установи. У Дніпрі таких 87. Ревізію почали з навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушеннями мови, слуху й аутизмом.

Рятувальники розповідають, що в будівлі мають бути ручні димові сповіщувачі, два виходи — звичайний і екстрений (на кожному по вогнегаснику), пожежна сигналізація на стелі, вікна без ґрат, а коридори — не захаращені.

Перший вогнегасник на місці. Він справний, але в 21-му році його доведеться передати на обслуговування. У коридорі на стелі димові детектори і план евакуації. Другий запасний вихід є, і він вільний. А ось вогнегасника поруч немає.

«Як було з’ясовано в адміністрації закладу, його передали на обслуговування. Недолік був тільки в тому, що посеред коридору стояла невелика шафа, а шляхи евакуації мають бути вільні», — сказав керівник відділу з запобігання надзвичайних ситуацій ДСНС у Дніпропетровській області Данило Білоножко.

Наступним перевіряли санаторій. Тут на кожному поверсі по дві пожежні шафи. Між поверхами немає дверей. Рятувальники кажуть, що це добре, оскільки в разі пожежі сходи не будуть задимлені.

Єдине порушення — пластикові коридори в санаторії, тому легкозаймисті. Щоб усунути ваду, рятувальники дають до 30 днів, інакше штраф.

Перевірки пожежної безпеки в соціальних установах триватимуть до кінця квітня.

Джерело: Сьогодні

Матеріали до теми


Пожежна безпека та Бетонні споруди: коли набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними
Повідомляємо, що 01 лютого 2025 року набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними стандартами, методом перекладу Пожежна безпека ...
Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...