...

Уряд забезпечує масовий переїзд підприємств на безпечну територію для збереження промислового потенціалу


Уряд забезпечує масовий переїзд підприємств на безпечну територію для збереження промислового потенціалу

Вже 40 українських підприємств переміщено із зони активних бойових дій за програмою з релокації виробничих об’єктів, ініційованою Міністерством економіки України. З них 18 компаній відновили свою роботу на новому місці. Найближчим часом потужності ще 299 компаній буде доправлено до нового місця роботи.

Програма з переміщення українських виробництв стартувала тиждень тому. Програма спрямована на збереження виробничого і трудового потенціалу України і орієнтована на усі підприємства, які бажають перемістити виробництво на території Західної України. Наразі Мінекономіки опрацювало вже 86% заявок, поданих постраждалими підприємствами (всього таких заявок — 898). В подальшому держава забезпечить перевезення обладнання та розселення працівників цих компаній.

Частина підприємств переміщується Укрзалізницею. Логістику автотранспортної частини програми забезпечує АТ «Укрпошта», долучаючи також на субпідряд всіх, хто має можливості транспортувати вантажі. 21.03.2022 Кабінет Міністрів України підтримав постанову, якою зобов’язав підприємство безоплатно перевозити майно українських компаній. Щоб забезпечити безперешкодне переміщення підприємств, автотранспорту АТ «Укрпошта» його субпідрядників надаватиметься право позачергового проїзду через блокпости та можливість безлімітної заправки пальним на АЗС.

Нагадаємо, що збір заявок на участь у програмі переміщення підприємств триває.

Для подачі заявки на участь у програмі необхідно заповнити форму за посиланням.

Для усіх підприємств, які подадуть заявку, будуть створені умови для забезпечення безкоштовного переїзду до місця тимчасового переміщення, а також для:

  • підбору відповідних площ для розміщення виробництва;
  • переміщення та розселення персоналу;
  • підбору працівників в місці дислокації після переїзду.

Джерело: Міністерство економіки України

Матеріали до теми


Закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України не встановлює правомірність незаконного поводження з боєприпасами
Цей закон не звільняє від відповідальності за придбання і зберігання боєприпасів вдома без дозволу, зазначив Верховний Суд. Положення Закону України ...