“Укренерго” попереджає, що влітку в Україні можливий дефіцит електроенергії


“Укренерго” попереджає, що влітку в Україні можливий дефіцит електроенергії

Енергетична система України через численні атаки з боку рф все ще перебуває у важкому стані, що може призвести до дефіциту електроенергії влітку.

Про це заявив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За його словами, дефіцит електроенергії є сезонним явищем, але зазвичай весною та влітку в Україні спостерігається надлишок потужності.

“А ось цього року через пошкодження наших електростанцій ми можемо бачити дефіцит і влітку, і його потрібно буде компенсувати збільшенням потужностей на електростанціях, а також імпортом електроенергії”, — пояснив Кудрицький.

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»

 

Яка ситуація з електропостачанням в Україні

Восени 2022 року росія регулярно почала обстрілювати енергоінфраструктуру України. У грудні через російські обстріли з ладу була виведена половина енергосистеми України. А після обстрілів 16 грудня запровадили надзвичайний стан в енергетиці.

Міжнародні організації та уряди країн відправили Україні генератори та іншу допомогу для відновлення електрики. 13 грудня в Парижі відбувся перший енергетичний “Рамштайн”, де серед іншого ухвалили 1 мільярд доларів Україні на проходження зими.

В уряді України розглядали три сценарії блекауту і закликали українців економити електроенергію та підготуватись до тривалих відключень світла.

Джерело: СУСПІЛЬНЕ

Посібник «Все про дії персоналу підприємства під час відключення електроенергії»

Матеріали до теми


Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...
Сонячні електростанції та шкідливий вплив магнітного поля на здоров’я людини: як подбати про безпеку своїх працівників
ТЕЗИ У чому полягає небезпека негативного впливу електромагнітного поля на організм людини Особливості роботи сонячних електростанцій та їхні джерела штучного ...