Україна і Данія співпрацюватимуть у сфері біогазів


Україна і Данія співпрацюватимуть у сфері біогазів

Міністерство енергетики України і Міністерство клімату, енергетики і комунальних послуг Данії уклали домовленості про партнерство у сфері відновлюваних джерел енергії з особливим акцентом на біогазі. Цей напрямок буде включено до Програми енергетичного партнерства Україна — Данія (UDEPP).

Відповідний документ підписали очільники міністерств Герман Галущенко та Ларс Огор під час зустрічі у Києві.

«Данія та Україна співпрацюють у сфері енергетики вже 10 років – наша співпраця почалася з вітрової енергетики, відновлюваних джерел, енергоефективності. Тепер додався ще один компонент – біогаз. Є багато данських компаній, які готові долучитися до співпраці з Україною у цьому напрямку», — зазначив Міністр клімату, енергетики і комунальних послуг Данії Ларс Огор.

Заходи пожежної безпеки: готуємося до перевірки — СПЕЦВИПУСК від ОППБ Замовлення і консультації: 0 (800) 219-977

Герман Галущенко своєю чергою наголосив, що реалізацію відповідних проектів важливо розпочинати вже зараз.

«За роки співпраці з Данією нам вдалося розпочати низку важливих проектів у напрямках ВДЕ, розбудови «розумних» мереж та експертної підтримки у процесі інтеграції українських енергетичних ринків до європейських. Тому ми раді і надалі розширювати наше партнерство з данськими колегами», — зазначив очільник Міненерго.

Під час зустрічі міністри також обговорили реалізацію інших програм співпраці, зокрема вивчення українськими фахівцями данського досвіду розвитку енергосектора в межах програми з енергетичного моделювання.

Розроблення документів з пожежної безпеки
Індивідуальний підхід • Стислі строки виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Урядовий портал

№4′ 2023 «Пожежна безпека на підприємстві: вимоги, організація, законодавчі зміни»

Матеріали до теми


Канада візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок
Активне залучення жінок до учасників протимінної діяльності в Україні сприятиме підвищенню оперативності та ефективності цього процесу. Україна зацікавлена у підтримці ...