...

У Китаї розробили вантажний безпілотник для роботи в кар’єрі


У Китаї розробили вантажний безпілотник для роботи в кар’єрі

Кар’єрна машина на автопілоті, здатна працювати 24 години на добу з автоматичним завантаженням-розвантаженням, розроблена китайськими фахівцями, повідомляє агентство «Сіньхуа» за посиланням на China Daily.

Розробником кар’єрного «безпілотника» стала компанія Inner Mongolia North Heavy Industries Group, що входить до складу Китайської корпорації збройової промисловості.

Довжина новинки – 12,7 м, висота – 5,2 м, вантажопідйомність – 110 тонн. За допомогою супутника машина може орієнтуватися на місцевості і визначати позиції завантаження, також вона вміє об’їжджати перешкоди завдяки лазерним датчикам.

Розробка «безпілотника» стала першим кроком у будівництві повністю автоматизованих шахт, які дозволять зменшити витрати, підвищити ефективність і забезпечити безпеку праці, сказав менеджер проекту Ван Фенцюань.

Автономна машина поки що перебуває на стадії тестування і, як очікується, надійде в експлуатацію в першому півріччі 2019 року.

В останні роки Китай активно просуває застосування роботів та інтелектуальних технологій в шахтах для зниження загроз безпеці.

Джерело: Mind

Матеріали до теми


У межах Механізму цивільного захисту ЄС пройшли навчання рятувальників
Командно-штабне навчання з відпрацювання порядку залучення модуля пошуково-рятувальних робіт (НUSAR) для надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території ...