У Дії з’явиться інтерактивна мапа укриттів: Уряд ухвалив постанову


У Дії з’явиться інтерактивна мапа укриттів: Уряд ухвалив постанову

Кабінет Міністрів підтримав постанову від МВС, яка дасть змогу запустити в застосунку Дія інтерактивну мапу укриттів. Так українці зможуть швидко знаходити безпечне місце під час повітряних тривог.

На мапі також можна буде переглянути адресу та фото укриття, а також дізнатися його місткість та вид. Крім того, кожен зможе оцінити стан укриття, залишити скаргу чи пропозицію, а також повідомити, якщо укриття зачинене.

Раніше писали: Відповідальність за доступність укриття під час тривоги: на кого покласти

Постанова також зобов’язує органи державної влади та місцевого самоврядування постійно оновлювати інформацію про укриття. А ще контролювати їхній стан та доступність.

Ухвалення постанови дасть змогу налаштувати більш ефективний процес створення та облаштування укриттів. А українці зможуть ще легше дізнаватися актуальну інформацію про укриття. Це дасть змогу швидко знайти зручне та безпечне місце в разі ракетних атак.

Раніше писали: Мінвідновлення розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи

Джерело: Урядовий портал

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Причини відмови у створенні електронного листка непрацездатності
Електронний листок непрацездатності формується на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, який створює лікар. Одразу після створення медичного висновку на ...
Що означає ідентифікація пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб?
Відповідно до пункту 2 Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України ...