У Держпраці відбувся семінар щодо сучасних підходів до роботи з відкритими даними про бізнес


У Держпраці відбувся семінар щодо сучасних підходів до роботи з відкритими даними про бізнес

У рамках Меморандуму про співпрацю, який нещодавно т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко підписав із заступником директора з правових питань YouControl Данилом Глоба, для посадових осіб Держпраці відбувся семінар щодо сучасних підходів до роботи з відкритими даними про бізнес.

Представники компанії YouControl розповіли про свою аналітичну систему, яка формує повне досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних з понад 180 джерел. Показали на практиці як можна за хвилину отримати актуальну інформацію про компанію або ФОП з офіційних відкритих даних.

Аналітична система YouControl допоможе посадовцям Держпраці в автоматизованому режимі перевіряти, порівнювати та аналізувати дані без залучення значної кількості людських ресурсів.

Співпраця з YouControl сприятиме підвищенню ефективності виконання завдань Служби, зокрема щодо перевірки учасників процедур закупівель, запобігання корупційним правопорушенням, контролю підприємств сфери управління тощо.

Держпраці та YouControl у рамках Меморандуму планують регулярно організовувати та брати участь у спільних конференціях, круглих столах, дискусіях тощо. Така взаємодія сприятиме формуванню прозорого бізнес-середовища в Україні, популяризації відкритих даних, підвищенню ефективності державного управління.

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...