У чому саме полягає ефективний метод управління безпекою та охороною праці


Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05), затверджене наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 № 15 вимагає вивчення нормативно-правових актів з охорони праці.

Вважаємо, що вивчення правил, положень, стандартів і інструкцій — не найкращий шлях до створення безпечних умов праці на робочих місцях.

Робота за Правилами — це лише перший етап в еволюції управління питаннями охорони та безпеки праці. Набагато ефективніший метод — це впровадження ризикоорієнтованої системи управління охороною праці, де в доступній формі описаний порядок дій, виконання яких забезпечить запобігання нещасним випадкам.

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: 0 (800) 219-977

Потрібно впроваджувати культуру безпеки, постійно вдосконалювати систему управління охороною праці. Вкрай важливо залучати працівників підприємства всіх рівнів до цього процесу, щоб розвивати в них особисту зацікавленість працювати безпечно.

 

Тож наполегливо радимо спеціалістам з охорони праці:

1) відходити від ролі поліцейських та каральної служби;
2) прощатися зі старою школою, щоб не працювати за правилами й законами, більшість з яких вже давно втратили свою ефективність і актуальність;
3) вчитися новим методам у Новій школі охорони праці.

Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: 0 (800) 219-977

І в цьому нам всім має допомогти Закон України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі», яким пропонується запровадити нову національну систему запобігання виробничим ризикам. Запропоновані в ньому  підходи мають змінити принципи побудови системи, зокрема, з нинішніх «безпека праці» або «охорона праці» — на європейський «безпека працівника».

Ключовим завданням політики підприємства має стати досягнення повного усунення або мінімізації ризиків для життя і здоров’я працівника.

 

Читати спецвипуск від ОППБ
повністю

 

Розроблення документів з охорони праці
Для довідок: 0 (800) 219-977 

Джерело: спецвипуск журналу «Охорона праці і пожежна безпека»


Навчання з питань охорони праці

Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Особиста медична книжка працівника: що потрібно знати працівникам і роботодавцям
Працівники окремих професій, виробництв та організацій зобов’язані мати особисту медичну книжку. З’ясуємо, для кого саме такі вимоги визначено та що ...
Вимоги до складання декларації про відповідність машини відповідно до Технічного регламенту безпеки машин
Технічний регламент безпеки машин затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13.01.2013 р. № 62 (далі — Технічний регламент). Відповідно до ...