Триває робота над проектом Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі»


Триває робота над проектом Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі»

В. о. Голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера взяв участь у нараді стосовно опрацювання пропозицій до проекту Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі», яка відбулася в будинку профспілок України.

У нараді брали участь представники Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Конфедерації роботодавців України, а також представники Міністерства економіки України, Державної регуляторної служби України та Державної служби України з питань праці.

Ігор Дегнера наголосив, що мета сьогоднішньої зустрічі — сприяти подальшому узгодженню цього законопроекту з основними міжнародними та європейськими трудовими нормами і передовою практикою в сфері безпеки та здоров’я на роботі, а також, як доповнення, у сфері інспекції праці.

Розроблений Міністерством економіки України проект Закону «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі» спрямований на транспонування у національну правову базу Рамкової Директиви ЄС із БЗР 89/391/ЄЕС від 12 червня 1989 року про запровадження заходів, покликаних заохочувати до покращення безпеки та здоров’я працівників на роботі.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...