Топ-5 важливих тем з охорони праці та пожежної безпеки у травні


Топ-5 важливих тем з охорони праці та пожежної безпеки у травні

На сторінках травневого номеру видання «Охорона праці і пожежна безпека» ви зможете ознайомитись із досвідом компанії «Центренерго» щодо забезпечення вибухопожежобезпеки технологічного обладнання та влаштування роботизованих пожежних комплексів для гасіння пожеж турбогенераторів.

У травневому випуску ми продовжимо аналізувати сторічну діяльність Міжнародної організації праці та поговоримо про план дій, орієнтований на виведення світу на траєкторію сталого та життєстійкого розвитку, а також про участь кожного працівника у визначенні вектора змін, що відбуваються, і забезпечення якості свого трудового життя.

У рубриці «Безпека праці / ЗІЗ» автори видання розповідатимуть про формулу, що допоможе визначити коефіцієнт захисту респіратора, про міжнародний досвід із вибору ЗІЗОД та про фактори, які необхідно врахувати виконуючи оцінку придатності ЗІЗОД.

Щодо реєстрації результатів перевірки технічного стану риштовань та процедури приймання в експлуатацію засобів підмощування і риштовань ви дізнаєтесь у статті «Безпечна експлуатація немеханізованих засобів підмощування».

Докладніше про переваги впровадження на підприємстві британської програми «Серця й уми» (Hearts and Minds), спрямованої на створення культури безпеки, зміну ставлення і звичок людей на виробництві.

Як розробити та затвердити нормативні акти з охорони праці на підприємстві? Які особливості складання інструкції з ОП? Хто має контролювати процес ведення документації з ОП? — на ці питання ви отримаєте відповідь у статті «Внутрішня документація спеціаліста з ОП» вже цього місяця.

Про відповідальність за вчинення дій, що заборонені відповідними актами, або за невиконання дій, які особа повинна була вчинити згідно з законодавчо-нормативними вимогами ви зможете прочитати у рубриці «Судова практика».

Також у цьому випуску ви дізнаєтесь:

  • За яких умов в автомобілі може виникнути пожежа?
  • Як діяти керівнику робіт, під час виконання яких працівник отримав травму?
  • Чи мають бути прописані в угоді про оренду обов’язки суб’єкта господарювання, який бере приміщення в оренду та використовує обладнання?
  • Чи можуть мати тільки другу групу електробезпеки особи, відповідальні за безпечну експлуатацію електрообладнання? Хто проводить інструктажі?

У квітневому випуску додатку — Консультанті з охорони праці та пожежної безпеки ми продовжуємо надавати необхідну інформацію для організації роботи з охорони праці на малих підприємствах.

Повний зміст журналу «Охорона праці і пожежна безпека» № 5, 2019

Приємного читання!


Придбати журнал

Придбати електронний журнал

Зміст свіжого номера

Усі видання з охорони праці та пожежної безпеки

Найближчі заходи


Матеріали до теми


Інструкції з охорони праці: що вони мають містити і хто їх розробляє
Кожен суб’єкт господарювання забезпечує функціонування системи управління охороною праці, а саме: розробляє і затверджує положення, інструкції, інші акти з охорони ...
Діти-гімнасти зірвалися з 3-метрової висоти під час вистави у цирку
Поліція з’ясовує обставини нещасного випадку, який стався у Запорізькому державному цирку під час виконання номеру гімнастів. За інформацією пресслужби Нацполіції, ...
Рекомендації щодо запобігання нещасним випадкам у будівельній галузі
З метою профілактики виробничого травматизму та зменшення кількості випадків травмування працівників під час виконання робіт, Держпраці надає рекомендації з найактуальніших ...
Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...