Смерть українського парапланериста в Македонії настала внаслідок розриву аорти


Смерть українського парапланериста в Македонії настала внаслідок розриву аорти

Тіло загиблого внаслідок нещасного випадку у Македонії українського парапланериста доставлять на Батьківщину 22 серпня. Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

Він зазначив, що 17 серпня український спортсмен разом з іншими парапланеристами з України здійснювали політ в районі македонського міста Крушево. Всього до групи українців входило близько 20 осіб. «В цей самий час у згаданій місцевості проходили змагання з парапланеризму British Open, які зібрали значну кількість учасників», – додав дипломат.

У цьому зв’язку Погорельцев зазначив, що «внаслідок подвійного зіткнення у небі громадянина України з громадянином Великої Британії обидва учасники інциденту загинули». «Громадянину України вдалося відкрити резервний парашут, однак бригада медиків, що прибула на місце приземлення, констатувала смерть українця. Причина смерті – розрив аорти», – повідомив дипломат. Читайте також У Таїланді дружина зняла смертельне падіння чоловіка з 30-метрової висоти (відео)

Також він сказав, що у Македонії перебувають родичі загиблого – дочка та дружина, які опікуються питаннями доставки тіла загиблого на Батьківщину. Погорельцев додав, що за фактом загибелі парапланеристів прокуратурою міста Прілеп порушено кримінальну справу.

У суботу, 18 серпня, тимчасово повірений у справах України в Республіці Македонія був присутнім під час допиту прокурором міста Прілеп родичів загиблого українця. «Рідні загиблого відмовляються від будь-яких претензій у зв’язку з трагічним інцидентом. Тіло загиблого планується відправити до України авіатранспортом, орієнтовно, в середу, 22 серпня.

Співробітниками Посольства оформлено відповідні документи, надано сприяння у репатріації тіла», – повідомив Погорельцев. Як повідомляв УНІАН, 17 серпня у Македонії, перед фінальним змаганням British Open в місті Крушево, внаслідок зіткнення у повітрі загинули парапланеристи з України та Великої Британії.

За даними британського видання The Guardian, українець і британець двічі зіткнулися у повітрі. Після зіткнення українець відкрив резервний парашут та приземлився на дерево. Він був уже мертвий, коли рятівники прибули на місце події. За даними місцевої поліції, британець помер у лікарні. Британський парапланерист був відомим інструктором та мав десятки років досвіду польотів під час змагань.

Джерело: УНІАН

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...