Шукайте голограму: у Києві позначать усі легальні МАФи


Шукайте голограму: у Києві позначать усі легальні МАФи

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

“Спеціальна голограма, розміщена, наприклад, на автокав’ярні, візку з продажу напоїв чи торговельному наметі є підтвердженням законності встановлення та торгівлі”, – йдеться у повідомленні. 

Фото: Віталій Кличко/ФБ

Пілотний проект із розміщення голографічної візуалізації договору на розміщення засобу пересувної та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі впроваджується комунальним підприємством «Міський магазин», що підпорядковане Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Основною метою цього проекту є ідентифікація підприємця та засобу торгівлі відповідно до укладеного договору із КП «Міський магазин». На думку розробників проекту, це унеможливить розміщення торговельних точок за фальшивими договорами та дозволить підвищити контроль із боку громадськості та, у разі необхідності, з боку контролюючих органів.

“На сьогодні пілотний проект реалізовано на території парку «Партизанської слави» у місті Києві. Так, станом на початок серпня видано 4 голограми на засоби пересувної торгівлі та 4 – на об’єкти сезонної торгівлі. До кінця місяця плануємо забезпечити голограмами всі легально встановлені точки дрібнороздрібної торгівлі в місті Києві”, – повідомив директор підприємства Андрій Андрущенко.

Голограми видаються КП «Міський магазин» на всі засоби пересувної та об’єкти сезонної торгівлі, право на розміщення яких виборено на відкритих торгах, за якими укладено договори щодо розміщення засобів пересувної/об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі на території міста Києва та щодо яких сплачено відповідні кошти.

Усі самовільно розміщені засоби пересувної та об’єкти сезонної торгівлі підлягають демонтажу відповідно до Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 25.12.2008 № 1051/1051.

Як повідомлялось, станом на 2 серпня, у Києві зареєстровано 83 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію через вживання вуличної їжі. 

Всі повідомлення про отруєння шаурмою стосувалися 4 локацій – біля станцій метро “Лісова”, “Дарниця”, “Оболонь”, “Поштова площа” біля Річкового вокзалу.

Перші повідомлення про отруєння надійшли у понеділок, 30 липня. У вівторок вже було зупинено діяльність суб’єкта господарювання, що здійснював продаж шаурми. Це були пересувні точки продажу, дозвільних документів у них не було. Наразі питання законності їхньої роботи з’ясовують правоохоронці.

Джерело: Укрінформ

 

Матеріали до теми


Алгоритм дій роботодавця під час сигналу «Повітряна тривога»
Негайно слід сповістити співробітників і відвідувачів (у т. ч. у формах, доступних для осіб з порушеннями зору та слуху), повідомити ...
Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу
Хоча сонячні панелі вже є важливим джерелом відновлюваної енергії, вони все ще мають потенціал для поліпшення. Які виклики й перешкоди ...
Організація та проведення евакуаційних і рятувальних робіт з висотних споруд
Посадовими особами управління інспекційної діяльності у Харківській області проведено тренінг з імітацією реальних дій на робочих місцях на тренувальному майданчику. ...